Saturday, July 29, 2006

My day today...

Bismillahirrahmaanirrahiim...

Above the crushing joy I experienced today when I get to meet two persons I admire most, I was forced to feel bad. Uhh... What a terrible memory I've got with me. A damaged harddisk, a friend say. I asked three different friends about what they are doing these days, and exactly the three of them answered me: "you've asked me this question before" "akak, dah tiga kali akak tanye soalan ni" and "bkan dah jawab ke soalan2 ni dulu?". Many have commented on my memory before, and I don't and I can't deny that I do have a problem when it comes to remembering things. But not when memorising things, nsyaAllah.

Right now I'm having a little hard time typing, due to some injuries caused by falling two days in a row. Jatuh katil dua tingkat when I was about to come down (not when I was sleeping!) and the day after slipped on a slippery floor (I didn't see the marble floor has water on it!). As a result, my right knee, right hips, both shoulders, right arms and right wrist are not working well. Can't drive with ease, and don't mention walk. I can feel my knee joints kinda loose and moving about. Uhh.. Am I a crush dummy or what?! Reminders oh reminders for me to take care of myself more...

And, earlier this evening, a very disturbing person IM me. I was bothered, annoyed, irritated, eventually felt bored and decided to ignore. Sorry about that. I could not cope discussing (from) mengenali seseorang (to) defining personalities (to) adakah pegangan mempengaruhi cara pemikiran (to) ilmu mantiq (to) hikmah dalam berda'wah (to a full-stop) when I can't see any understandable points brought forward. Jumping from one topic to another after only - what - 5 to 7 sentences? Nonsense, man, NONSENSE.
[okay guys, pardon me for this paragraph, i'm just spitting this out of my head]

Especially 'coz I'm having my headache again.

If anyone have some tips to help improve my memory, please do tell me. Other than those tedious supplements I mean.

Thursday, July 27, 2006

On Your Mark!!!~ *bersedia utk Get set!~ dan Go!~*

2 Rejab 1427 @ 27 Julai 2006

Dengan study yang berpanjangan, kerja-kerja part time yang tak kenal henti, dan dugaan dan cabaran kehidupan yang sentiasa menguji, terasa macam baru je Ramadhan yang lepas berlalu... Tengok-tengok balik kalendar Hijrah, dah masuk Rejab 1427. Sekejap sangat. Tak sabar rasanya nak berjumpa dengan bulan yang paling best dalam hidup ni... bulan Ramadhan... tapi sedar diri ni masih terkulat-kulat dengan dunia... Leka, leka, dan leka sepanjang masa! Diri ini perlukan persiapan yang lebih mantap!

Jadi, sementara masih berada di pembuka bulan Rejab, saya ingin minta kerjasama semua yang berminat untuk forward e-mails berkaitan dengan bulan Rejab, Sya'ban & Ramadhan check semula kesahihan kandungan e-mail yang akan diforward... Ianya amat baik untuk anda dan untuk ummah seluruhnya, insyaAllah.

Selamat mempersiapkan diri untuk 'membentangkan' amalan-amalan kita di hadapan Allah pada hari Nisfu Sya'ban dan Selamat mempersiapkan diri untuk berjuang dengan penuh semangat di bulan yang mulia nanti!

Moga dapat bertemu semula...
Dengan bulan Ramadhan...
Bulan yang sangat mulia...
Bulan yang sangat ceria...
Moga aku lebih bersedia...
Bulan yang sangat dirindui...
Bulan yang dekat di hati...
Ya Allah...
Sampaikanlah...
Mohon dengan sangat...
Ya Allah...
Temukanlah...

FAST to FUND campaign!

”Tidak ada kebaikan pada kebanyakan bisikan-bisikan mereka, kecuali bisikan-bisikan dari orang yang menyuruh (manusia) memberi sedeqah, atau berbuat ma’ruf, atau mengadakan perdamaian di antara manusia.
Dan barangsiapa yang berbuat demikian kerana mencari keredhaan Allah, maka kelak Kami akan memberi kepadaNya pahala yang besar.”
An-Nisa’:114

Money Case FAST TO FUND CAMPAIGN
97 mm x 190 mm



Objektif:
· Mengumpul dana/derma dari kalangan ahli dan peserta sebanyak RM 100 seorang
· Menambah penghayatan ahli dan mahasiswa amnya terhadap isu Palestin

Method perlaksanaan kempen:
- Berlangsung selama 3 bulan (Rejab, Sya’ban dan Ramadhan),
- Setiap peserta digalakkan berpuasa pada setiap Isnin dan Khamis sepanjang bulan Rejab dan Sya’ban, dan berpuasa wajib sepanjang bulan Ramadhan,
- Derma sebanyak RM 100 yang disasar dari kalangan peserta melalui kempen ini adalah dikira berdasarkan jumlah ringgit yang dijimatkan daripada makan pada setiap hari berpuasa tersebut dan digunakan untuk tujuan derma ini.
- Sifirnya seperti berikut:

Puasa sepanjag bulan Rejab & Sya’ban
16 hari x RM 2.50 sehari = RM 40

Puasa sepanjang bulan Ramadhan
30 hari x RM 2 sehari = RM 60

Jumlah keseluruhan terkumpul
RM 40 + RM 60 = RM 100

Saturday, July 22, 2006

engineers & engineers-to-be: ANSWER THIS!

This is an interesting riddle. Try to solve it on ur own....................

Once there was a bus conductor, who was very rude to his passengers.

One day a beautiful young girl, of around 18 years,tried to board the bus, but he didn't stop the bus. Unfortunately the beautiful young girl came under the bus and died on the spot.
Angry passengers took the conductor to the police station, who in turn took him to the court.

The judge was not at all impressed with him and gave him capital punishment. He was taken to the electrocution chamber. There was a single chair in the center of the room and a single banana peel at one corner of the room. The conductor was strapped to the chair and high voltage current was given to him!
But to everyone's amazement, he survived.

The judge decided to set him free, and he returned to his profession.
After a few months, this time, a good looking middle aged woman tried to board the bus but the conductor didn't stop the bus.
Unfortunately, this time also, the good looking middle aged woman came under the bus and died on the spot. Again angry passengers took him to the police station, who in turn took him to the court.

The judge took one look at the conductor and gave him capital punishment. The Bus conductor was taken to the same electrocution chamber where there was a single chair in the center of the room and a single banana peel at one corner of the room. He was strapped to the chair and high voltage current was given to him.

This time also to everyone's amazement, he survived.

The judge decided to set him free, and he returned to his profession.
A couple of months later, an elderly gentleman tried to board the bus. This time the Bus conductor, remembering his earlier experiences, stopped the bus.
Unfortunately the elderly gentleman slipped and died due to his injuries. The conductor was taken to the police station and then to the court, to the same judge.

Though he hadn't done anything wrong, but considering his past record the judge decided to set an example and gave him capital punishment. The Bus conductor was again taken to the same electrocution chamber where there was a single chair in the center of the room and a single banana peel at one corner of the room. He was strapped to the chair and high voltage current was given to him.
This time he died instantly !!!!!!!!!!!

The question is why didn't he die on the first two occasions, but died instantly the third time??

Try to solve it yourself. This is rather interesting and answer is perfectly logical.
If necessary read the puzzle once again.



Still you couldn't,! Then look below.........

think hard



tired....

wanna know the answer????



Answer :
During the first two times, the conductor was a Bad Conductor, therefore electricity didn't pass through him.
But during the third time, he was a good conductor, electricity passed through him freely and he died!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ha Ha Ha ha !!!!!!!! Obviously you gotta revise your science chapter on Electricity ???

p/s: Thanks Rabiatul for the good piece. Forward to me more :)

Kasut Sukan - a continuation


this picture was taken by accident
16 July 2006

Thursday, July 20, 2006

What Should I Major In?

***Your Scholastic Strength Is Inspiring Others***

You are great at developing a vision, and getting others to adopt your way of thinking. You are talented at leading, balancing tasks, and helping people work together.

You should major in:
Counseling
Environmental studies
Law
Social work
Political science
Nursing
What Should You Major In?
Ahemm...
Engineering? - not my first choice after all. but i kinda fall in love with it without any understandable reason...
Law? - After going through tough times as an engineering student, I have actually considered this course but I didn't choose to change. Engineering IS interesting.
Social work? - I guess I'm attached to it already... not as a profession but as a commitment
Nursing? - Dad asked me to take medicine but i resisted because I don't like to study hard. Nursing can be an option for studying, but nursing don't really fit my aggressive + rough style.
Allahu a'lam.

who said school is everything?

BALI, Indonesia
15th - 18th July 2006
The night before...
I didn't plan to go, and Abah n Ummi said it was okay for me not to go because I would hate to miss my 3-hour lab class on Monday. But Amad somehow succeeded in making me change my mind.
"You WILL MISS a FOUR-DAY trip TO BALI just for a THREE HOUR LAB, which is like- how many percent of the whole semester?" that was exactly his final say.
"Okay! Okay! You drive me to KL Central sekarang," I demanded. He agreed. I phoned Abah and asked for his permission and we headed to KL Central.
.
Ilyas in the Air Asia cockpit. Who had a chance like this before, do tell me! I'd like to keep your picture. Oh I'm so jealous!

The 10 of us (out of 20) went for the trip. Abah, Ummi, Auntie Mimi, Ahmad, Isa, me, Atiqah, Ilyas, Ismail and Ishak.
We were all very excited and surprised when we entered the Villa. Oh I really forgot its name. But everything was beautiful and cool and just couldn't get it elsewhere.
And the bath and toilet was open! With part of it closed by walls and another part with thick bushes and trees.
Then the first thing I remembered was a friend had asked me to bring home "apa-apa yang pelik dari Bali", but I can't just post him a picture of the open bath... It won't do any good. Maybe if I'm a nice person with a nice financial status couple of years from now, he can have his honeymoon there, for free (accommodation only). MAYBE, and IF.
p/s: Hey you read this, right? Hihihi... Tell your future wife to remind me if you both really want this treat.. ^_^
There's actually another wierd thing, but it's hillarious to me. It can be found on all streets in Bali, I guess. "Babi Golek" or was it Guling? Anyways, all the names of those food - the piggy ones - make me giggle (they still do!).
Anyway, here are more pictures:

Where esle can you get into a living room only by crossing a fish pond?
The Bali-concept Villa was really great!
(oh btw, please note that my current kasut sukan is black-and-white in colour)

We got the whole villa to ourselves.
Pool empty~ swim! swim! swim!

Parasailing!
I didn't do it because I often have sea/land/air sickness due to my blood pressure. I did it a couple of years back in Sabah and vomitted as soon as I step back onto the speed-boat. Auntie Mimi, Auntie Amal and Azzam did it! Subhanallah! It was actually great up there!

- SAVE PALESTINE!!! -
The beach was really clean, blissful and beautiful, esp 'coz the sun was setting.
But nobody should forget the plight in Palestine...

Seafood at Sharkeys - a restaurant by the beach - oh the food was marvellous!

You must be really bored reading my diary right now. Sorry 'bout it.
So, you don't tell me, but let me tell you:

The whole trip was worth skipping 8 hours of classes!

Subhanallah walhamdulillah wallahuakbar!

- Nihlah 1652 20072006 -
"Have they not roamed the land, and have their hearts wherewith to understand and ears wherewith to hear? Verily, it is not the eyes that glow blind, but it is the hearts which are in the chests that grow blind." Al-Hajj:46

Tuesday, July 18, 2006

The Twin Towers' View

Friday, 14th July 2006


I didn't get to follow the others to the KLCC Twin Towers. They went for sight-seeing from the bridge at the how-many-level (..??) and I went for a date with my ex-schoolmate and bought a photo album for my pictures in Jordan.

Friday, July 14, 2006

Kasut Sukan, Button Badges dan Keunikannya...

"Last-last jadi la Nihlah Kasut Sukan"

Saya langsung gelak terbahak-bahak dan hampir jatuh dari katil apabila membaca ayat itu di atas skrin laptop saya.

Bertambahlah trademark saya di Pusat Matrikulasi UIAM.
Saya berlari ke bilik komputer, mungkin 10-15 meter jarak dari katil saya dan menceritakan khabar lucu ini kepada adik saya Atiqah.

"Kesiannya awak," katanya ringkas sambil tersengih, masih menghadap PC yang menguji kesabarannya sejak saya balik dari KL Central tadi. Connection internet terlalu slow rungutnya. Tetapi wireless connection saya tidak bermasalah pula, alhamdulillah.

Beberapa semester lepas juga saya diberitahu tentang pandangan pelajar-pelajar Engineering di MCIIUM terhadap saya.
"Budak yang beg dia banyak badge tu kan"
Angguk dan (tahan) ketawa (walaupun tak jadi).

Button badges memang kegemaran saya. Eh? Sejak bila? Oh, sebenarnya bukan kegemaran atau untuk menghias beg, tapi untuk promote kepada rakan-rakan dan sesiapa yang nampak. Lain kali mungkin perlu letak nombor bilik sekali supaya orang tak salah faham dan mudah untuk beli.

Tapi saya pelik, kasut Bata hitam yang saya pakai ke kelas itu bukan kasut sukan. Tapi mungkin ada yang tersilap pandang kerana saya boleh berlari dengan selesa semasa memakainya. Biarlah, yang penting, saya punya kasut sukan yang lain, bukan yang itu.

Dan saya akan memakai kasut sukan itu ke Bali esok.

- Nihlah 2358 14072006 -
Hari ini hari lahir seorang Muslimah yang sangat saya sanjungi dan sayangi. Tetapi saya tidak perlu mengucapkan apa-apa kepadanya, saya hanya akan berdoa dan berdoa untukNya. Farah Firman, semoga kita bertemu lagi suatu hari nanti, kalau bukan di dunia ini pastikan di syurga nanti...

Monday, July 10, 2006

fit for school...?

Finally, I would like to admit that I don't know how to start packing up for school, and a part of me is still not ready...

It has been busy and tiring days since I returned to Malaysia, and to my surprise, my jetlag hasn't left me. In Urdun, I used to sleep at about 10 p.m. for most of the nights and wake only at least 6 hours later and sleep again for an hour or two.
Now in Malaysia, I just couldn't fall asleep before 1 a.m. and will wake up at earliest 9 a.m., but ahem~ i do wake up for subh prayer and of course- sleep again.

For only one big reason, I wish the tense air is around. Since a year ago, I realised that being pressured and having a tough life would be a better way of living this life. I'd sleep just as much as I need to, work hard, and remember Allah more often...
Relaxing my physical, mental and spiritual state is just unacceptable.
But how could I bear the damn headache forever? 5 years is already miserable.

What do you think?

So, I'll start packing nsyaAllah.
And I'll bring least things as possible... (which would include a huge box of laser printer which I couldn't live without in MCIIUM)

Lastly,
study hard!
gambatte ne!

ja. ma'assalam

Sunday, July 09, 2006

Hari ini dalam diari hidupku...

My morning was miserable...
The green baju kurung was somehow uncomfortable, and small~ but I don't think I collected fat anywhere recently... But I just didn't like it. I compared it with the sample baju kurung they sent to the tailor - the one i like - n yes, it is indeed smaller than that baju kurung.
I was frustrated. I babbled a couple of sentences. "Tikki, you're sure this's not Basma's or Deena's???" etc etc,, and Tikki go like: "Noooo... You're the only one who have baju kurung. Orang lain semua baju kebarung..."
OK- end of baju. I forced myself.
Then the tudung. It's really stupid. I swear I'll never ever again pakai tudung macam tu... So horrible... I just don't know how to explain how terrible I felt...
Anyways, things went on fine later. Very fine, alhamdulillah. And I had a great day, masyaAllah...
akad nikah

pelamin masa baru siap

bilik pengantin yang sangat cantik, subhanallah...

perbincangan doktor-doktor...

sesi fotografi

all the girls with abah n abg amin

amad - ummi - nela

pengantin with my twin bros ismail (w kakak bushra) n ishak (w abg amin)

- 080706 -
[Bicara kita adalah bicara sufi - tanpa suara dan kata-kata - kerana penghubung kita hanyalah suara hati - bertemu dan berpisah kerana Allah]

Thursday, July 06, 2006

24 jam sehari yang diberi...

Antara minat, tanggungjawab dan tanggungjawab...
--- my schedule since I returned to this beloved homeland ---

June 27 onwards
= Kemas bilik - pack barang into boxes, cat bilik, basuh carpet, re-assemble bilik, pasang langsir baru lining kaler pink argh geramnye!!!
= Prep Kakak's wedding - Tolong wedding preparation kakak yang sangat banyak
June 29
= HOPE meeting
June 3
= HOPE meeting
July 4
= GEMA Palestin meeting
July 5
= ADNI Alumni meeting [tak dapat pegi]
------------------------- past ----------------------------
July 6
= Gotong-royong utk Palestin - K-Intl's project [tak dapat pegi]
= Siap kemas bilik! Yay!
------------------------ future ---------------------------
July 7
= DEMO - Himpunan Ummat Islam bagi membantah kezaliman Zionis & Israel di Palestin
p/s: ikhwah & akhawat, sila pakai baju hitam. siapa nak beli muffler palestin boleh contact saya (limited! 0122613759) [NAK PEGI WAJIB PEGI mcm mana ni...???]
= Aimi's wedding
= TaeKwon-Do training (i'm restarting my training nsyaAllah!) [confirm tak dapat pegi]
July 8
= Kakak's Wedding (at home)
July 9
= Kakak's Wedding (Abg Amin's side) - (multimedia presentation belum siap lagi)
July 10
= UIA starts, SELAMAT BELAJAR DENGAN RAJIN DAN BAIK!
= GEMA Palestin meeting

Tuesday, July 04, 2006

'Ummah Centric' dari perspektifku...

Semalam aku dihujani lagi dengan kalam yang menyakitkan hati dan minda.
Kali ini:
Aku taksub dengan JIM.

Aku tersengih sarcastic dan langsung menafikan. Aku taksub dengan JIM?!
Wahai kawan-kawan, sahabat handai dan rakan seperjuangan yang mengenaliku lebih dari seminggu, adakah aku sebenarnya taksub dengan mana-mana NGO atau kerajaan???

Memang aku rasa aku tak perlu bergaduh bab ummah centric ni. Apa yang aku utarakan bukannya "haram wujudnya pelbagai badan-badan berlainan dalam Islam", kerana aku bukannya ulama' yang boleh memberi fatwa. Yang aku tegaskan ialah kita orang Islam patut berusaha untuk bersatu dan bekerjasama, walaupun di bawah banner yang berlainan. Selagi mana kita boleh berjalan seiringan, lakukan. Bukannya gaduh sana- gaduh sini- dan mengumpamakan berda'wah dengan pihak yang lain sama dengan kes membersihkan najis - "kalau kita nak bersihkan najis, mana boleh kita bersekongkol dengan najis, nanti dengan kita-kita sekali kotor".

Wujud rupanya perspektif sebegini.
Dan aku memang tak boleh berdiam diri melihat mereka yang berpotensi untuk meng-izzah-kan masa depan Islam dibiarkan dengan pemikiran sebegini rupa.
Jijik.

Walaubagaimanapun aku rasa beban ini tak sepatutnya aku pegang kerana ianya menimbulkan terlalu banyak fitnah. Semoga satu hari nanti dia akan bertemu dengan seorang lelaki yang akan mengubah pemikiran sempit itu.

Muslims Say: Muslims Unite!!!
Picture 1: Semaian Ukhuwwah II
KARISMA-International Malaysia @ Saff-Perdaus Singapore
Picture 2: WAMY Women's Camp 2006
ADNI Alumni Representatives @ WAMY camp participants

Monday, July 03, 2006

aku adalah aku yang berjuang

Aku ketap bibir geram. Terasa electric current mengalir dalam saluran darahku, menjentik-jentik kedua belah tanganku yang luka-luka dek cuaca kering dan panas Jordan. Aku yang sensitif. Aku memang cukup menyampah dan rimas dengan kehadiran manusia yang cuba untuk mengubah rentak perjuanganku di atas muka bumi ini. Aku punya fokus yang lebih penting. Aku yang agresif. Hanya genggam tangan sehingga wujud bekas kuku jari-jariku yang kurang tajam. Cukup menumbuk dinding, almari dan cermin tandas sejak beberapa tahun yang lepas, walaupun belum puas. Aku yang masih berusaha mengawal sabar. Tanganku punya fungsi yang lebih baik dan penting dari itu.
Ampunilah daku ya Allah...


Excellerate my achievements in studies. Isnin lepas aku tiba di Bangkok International Airport untuk transit ke KLIA, Abah mengkhabarkan kejayaan abang-abangku dalam pelajaran mereka. Terutamanya Yusuf Johari yang baru aku kenali walaupun lama aku ketahui itu. Adikku Atiqah juga baru tamat final CAT exam, dan aku sangat pasti dia akan berjaya, insyaAllah. Aku tercabar. Aku kelip kelip mata biar mutiara yang bergenang di tebing kelopak mata kering 'ditelan' semula.
Aku perlu lebih banyak berusaha dan berdoa!
Rajin dan rajin dan rajin!
Sila ingatkan aku selalu! Terima kasih!

Aku juga punya amanah yang sangat penting. Da'wah dan tarbiyyah. Alhamdulillah dikurniakan rakan-rakan seperjuangan yang kuat, tabah, sabar dan tak kenal henti! Semoga aku jadi seperti mereka... Juga seperti sahabat-sahabat Rasulullah yang ku lawati maqam-maqam mereka semasa di bumi anbiya'. Aku banyak ketinggalan di belakang. Alhamdulillah masih ada yang menoleh dan mencapai tanganku untuk memimpin.

Ya Allah...
Terima kasih atas kehidupan ini
Kehidupan yang sarat dengan hikmah

- Nihlah 2338 02072006 -
[Semuanya penuh dengan hikmah yang tersirat, Tuhan jadikan untuk mendidik kita... Carilah keredhaanNya... Carilah keredhaanNya...]

p/s: maaf kerana bahasa melayuku amat teruk

Announcement~!!! Walimatul urus...


Assalamu'alaykum!

Dengan penuh kesyukuran dimaklumkan walimatul urus kakakku yang tersayang...

Dr. Bushra & Dr. Mohd Amin

bertempat di kediaman keluarga Johari di
No 4, Jalan Mulia 2/4,
Taman Bukit Mulia, Bukit Antarabangsa, Ampang.


pada hari Sabtu, 8 Julai 2006
2:30 ptg - 4:30 ptg


datanglah beramai-ramai ye...