Thursday, May 22, 2008

baca email?

tell me

do you read every single email
that comes into your inbox and other folders???

i'm really stressed out bcoz someone is forcing me to do that.

it's my life, i can do whatever i want!


man i really hate this feeling

9 comments:

Maryam Abu Ahmad said...

i don't read all. kalau yang follow up orang tu, delete terus.. atau info program yang dah lepas.. delete saja.. tapi taktau la kan berapa banyak grup awak join :D coz saya sudah minimizekan grup2 yang boleh membolosi kantung inbox saya. :D

Aneesah said...

Hmm, well, I don't read spam, haha. =P But most other e-mails, I do read. Except... maybe newsletters and stuff like that, sekali imbas jela. Unless I'm eating, so then I'll need loads of reading material (Aneesah = reads while eating), so I'll happily read the long forwarded articles and stuff.


But anyway... can I ask why someone's forcing you to read all your e-mails? =\ Sukatilah, kan?

Mar said...

i don't, ofkos!
kte plak trase tensen bace.. haha~
bace yg berkaitan keje & rase penting je.. fwd mel definitely no, unless tajuk cam bes.. nway, klu awk x bace pun ad org cek ke? klu x btau derg xtau pun an.. heh

WF:ciktim said...

ha, sape paksa awak?
baca yg perlu baca dah la.
ape lak nak baca seme mende yg tak penting..
be a crab; smile :)

HambaAllah Yang Memakmurkan said...

personally yeah i do..except to the list below:

1. email yg fwd, lebih2 lagi yg sudah dibaca..buang terus kalo tengok tajuk same

2. email yg reply pendek2 je tapi takde pape yg penting pun like. "tahniah".."bestnye". Ceh. Sabo jelah.

But i get to read everysingle email coz ngadap internet tiap hari n i let my gmail open 24 hours.

U can't be forced to read unimportant emails..tapi when it comes to emails yg melibatkan gerak kerja..whoa..tu yg aku paling tension skali kalo orang tak baca. Esp berkaitan programs or meetings. Then when we ask "weh..anta tak dapat ke email? kan dah post", pstu dia akan jawab "alamak..sorryla..ana tak cek email. Byk sgt, malas nak bukak". Itulah saat2nye saya ingin memancung kepalanya.

Sekian (wat cam blog sendiri plak)

p/s: i've got 4 emails..so can divide2 la..which email is for what.

[ Nazihah ] said...

Saya baca email yang saya rasa penting sahaja..Saya yang nak baca terpulangLa pada saya nak baca atau tak..tapi kadang-kadang risau jugak kalau yang tak penting tu sebenarnya penting ^_-

-[[`abyd]]- said...

almost~sbb takut tertinggal pape y penting.. ;-)

illusionist said...

nope! usually .. the forwards.. nonsense ones i don't.. the ones tht's... soo.. obvious they jst do it 4 the sake of fwrding..
i jst skim through those...

bt emails frm friends of crs :D

n yesh! u can do w.e. u want!

hAiRiL/spiderman_pink said...

apa tu email? XD