Tuesday, August 07, 2007

tak kenal henti!!

wuuuuuuu.... T_T
masuk minggu ketiga saya tak sihat
sejak Isnin 23 aribulan 7
demam tak panas sangat
tapi pening
badan sangat lemah
tekak sangat sakit
batuk-batuk macam nak tercabut paru-paru
sampai muntah-muntah
hidung tersumbat dan hingus terus meleleh
*eee yucks!*

PENAT NYE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
cepatlah sihat wahai badan...

***
anti-virus ku:
Hidox CE - 1 tablet 2x/day
Multigreens - 1 tablet breakfast (ganti Chlorella for 2 months)
S'entials - 3 capsules bedtime
Cofrem - 2 teaspoon 4x/day (sampai baik batuk)
Hempedu Bumi (Androtec??) - 2 tablets 3x/day (sampai habis)
Habbatussauda'
Manuka Honey (sampai baik batuk)
***


hoho~
petang tadi, makan ikan pari
rasanya buat kali yg-kurang-drpd-5 sejak lahir
saya tak suka ikan pari
tapi saya mesti makan malam
mesti makan untuk sihat
mesti makan untuk average-kan semula BMI
mesti makan untuk dapatkan tenaga

sbb saya punya sangat-sangat banyak kerja


yep yep,
TERUS MELANGKAH KE HADAPAN!!!
TAK KENAL HENTI!


ya Allah...
kurniakanlah daku kekuatan, kesabaran & ketabahan dalam mengharungi perjuangan ini...

5 comments:

mujahid said...

o_O waaaahh faiting Nela!!
huhu kena makan ubat mcm makan jaJaN plak..
ameen~
agar kau bisa melangkah lebih kencang!!

Kak Cik said...

pergh... Kita rasa kita tau sebab awak lama sangat sakit

1. Allah nak bagi awak ingat kat dia.. (manusia selau lupa)

2. Sebab awak sangat degil!! Asyik minum air batu jek.. kita dah halang pun awak minum lagi.. siap sebut "magic word" lagik!!! ahaks

Lain kali:
1. Minum air masak (read: masak BUKAN air sejuk) banyak2
2. Jangan paksa diri.. Karang ada yang gugur jantung tengok awak pengsan!!

Nihlah Johari said...

NJ to muja:
cumenye makan jajan xpnah muak tau! o_O sila slalu ingatkan!

NJ to kakcik:
aiyooo!!! sulafa'! mane bleh bongkar rahsia kat sini!!! huuu XD kte TAK minum air sejuk dah ni... air suam + honey + lemon je dari smlm... -__-" smpai rase nak muntah~~~
* magic word tu gurauan smata-mata tau! *

Little Mo-On said...

eeee... bnyk nye ubat die.. ni doctor mane kasi ni?? huhu... nnt kalo consult kt in the future kt x kasi awak makan ubat bebanyak.. keh3... doctors against drugs!!! eh, boleh ke??

always remember : Allahu yashfiki!!

eh.. nela dh kurus ke? (ari2 nampak die cam membesar je..keh3) naikkan balik BMI 2... (paham2.. kalo demam 3 hari bleh drop 5 kg... ntah ape lg kalo demam lame...)

cian die...

Kak Cik said...

kita faham "magic word" tu sebagai gurauan.. yela kitorg pun gurau guna "magic word" tu kan?

lalalala... :P