Sunday, August 05, 2007

plz mind your words

"ye lah anak orang kaya..."

kenapa perlu ada statement begini??????

saya sangat-sangat-sangat amik hati, kecik hati & sakit hati bila orang cakap macam ni

sangat sAngAt SANGAT!!!!!

ya,
saya perlu post perkara ini
sebab saya memang tak suka


ya Allah
please grant me the best of this world
and the Hereafter...

6 comments:

sidQi said...

err.. rasanya pernah terucap itu.. tapi tak pernah lebih daripada gurauan...

asifni.. jiddan jiddan...

Kak Cik said...

huhu T_T ...kita pun rasa kita pernah terucap benda tu kat awak...

Minta maaf banyak-banyak...

ProfHussaini said...

"ye lah anak orang kaya..."

Nihlah Johari said...

ehem -__-"

kalo gurau2 kite tak kesah la ^__^ org putih ke org arab ke kalau gurau2 sngaje nak mngusik xpe je XP

Awwaab said...

hurm... saya juga tidak suka!

harta milik Allah, amanah darinya, bukan milik mutlak kita.

mereka tidak sedar, dengan ketidak kayaan mereka itu, mereka terlepas soalan hisab: apa yang kamu buat dengan kekayaan yang diberi?

but anyway, kerana mereka tidak faham, setiap kali mendengar kata-kata ini, silalah ingatkan diri sendiri untuk menggunakan kekayaan yang dikurniakan semaksima mungkin untuk ummah. ;)

jangan sedih-sedih.. jangan tensi-tensi.. heheh~

Muhammad Aiman Salmi said...

antara suka dan tidak itu pilihan masing2.
itu kata orang. let other say what they want to say. mulut masing2.
whats important is that you kmow your strength...then gunekan je lah kelebihan yang ada. dont feel ashamed of that.
you can take it seriously...or take it as a kata2 di angin lalu...
so its your choice.
but that brave enough to speak out your mind.