Tuesday, December 26, 2006

Fishing, cave-venturing, driving...

24th & 25th December 2006

Place: Jerantut, Pahang
- went fishing on Sunday, menjala bukan memancing, at a huge tasik @ paya yg selut smpai ke betis... had ikan bakar that night ^__^
- ventured into two caves on Monday; Gua Angin and Gua Sanding. it's connected to one another. a real brand-new experience!

too bad we forgot to bring the camera to the lake.
so this pic is after fishing in the muddy lake.


All those who went into the caves!

macam mendaki pun ade gak mula-mula tu...

pic above: pic taken without flash
pic below: pic taken with flash

mmg sempit!
terhantuk kepala dua kali! pening~ pening~
tapi pelik, takde sorang pun orang lain yg terhantuk...
Gua Sanding.

Subhanallah, gua-gua yg Allah cipta ni mmg sgt hebat!
Kat Gua Angin, duduk kat pintu gua tu, mmg rasa mcm duduk depan air-cond! Sejuk! and dpt rasa the wind blowing! tak tau mana dtg angin sekuat tu...
Gua Sanding pulak, banyak sangat statues @ patung-patung yg terjadi dengan semula-jadi-nye as crystals, limestones and etc. Ade dua batu besa gaya macam pasangan tengah bersanding, ade gajah besar, ade anak gajah. Ade rimau, ada kedai buah-buahan, ada kedai makan, ada muka hantu, ada maharaja cina dinasti Qin, ade ostrich, ade pedang patah, ade keris,,, dan yg paling gempak skali----- ade ukiran name Allah kat 'bumbung' gua as stalagtite!
hmm... tapi... tak amik banyak gambar sebab habis battery pulak!!! lagipun takde la clear sgt...
** tapi alasan lain is utk pegi sana again, lain kali nak masuk 4-4 gua yg bersambung tu **
sape nak ikut??? hehe..
siap kena pasang lilin sebab tak cukup torch-light. pegi sana lenggang je, tak tau pun nak masuk gua yang agak mencabar ni... ingatkan gua macam kat batu caves tu ^__^ huhuhu...
That's all for the trip.
Oh, and I've made a new driving record, not the kmh, but Ampang-Jerantut and Jerantut-Ampang (with max 140kmh coz Dad's sitting beside, itu pun dah kne "nela.. nela.. slow sikit.."). Last time it was Gombak-Senawang ^__^

2 comments:

syahida said...

hey,
jerantut, pahang tu my mum's hometown. hehe..
tapi tak pernah lagi ke situ. apapun, memang happy bila tengok sis happy. heheh.

Nihlah Johari said...

hee... thanks sis! Allah bless you always. amin!