Thursday, August 24, 2006

Bersamamu Palestin!!!~

Hari itu dalam sejarah Malaysia...
Saya tak rasa humanitarian-oriented event sebegini pernah diadakan di atas muka bumi Malaysia selama sejak saya dilahirkan...
Oh! The event was excellent!

We planned to depart right after Asar prayers, but due to many reasons, we departed from IIUM main campus at about 6:30 p.m. on Sunday, 20th August 2006. Read al-Ma'thurat together in the car. Reached Senawang at about 8:10 p.m., and immediately headed for Maghrib n Isya' prayers (jama' & qasar)...


Departing - Palestine flag on both sides of the van.


- barisan akhawat -
*** Giant Senawang punye tempat solat tak practical langsung, abistu kene solat kat parking lot... sigh -_-" ***


one-fourth of the audience...


- barisan ikhwah -
ramai lagi, tapi yg ni je muat masuk.


... no comment ...
...eh, ade, rugi sangat kpd semua tak pegi...
(termasuklah yg bagi alasan ade quiz or class awal pagi esoknye)


bacaan ikrar yg diketuai oleh Saudara Safwan, naib pengerusi GEMA Palestin

Ikrar Solidariti Bersamamu Palestin
Bahawasanya kami , rakyat Malaysia yang prihatin dengan ini berikrar;
1. Berusaha sedaya upaya untuk membantu perjuanganmu Palestin
2. Mengutuk pencerobohan biadap dan rakus Rejim Zionis berserta kuncu-kuncunya
3. Mempertahankan kepentingan hak asasi rakyat Palestin
4. Memboikot barangan Israel dan negara lain yang bersekongkol dengannya
5. Meningkatkan kerjasama ke arah mendaulatkan Islam.
Dengan ini kami seluruh rakyat Malaysia berikrar akan berjuang bersamamu demi pembebasan bumi Al Quds.

kami akhawat adalah yang berada di barisan hadapan,
dan juga menyokong dan memberi semangat dari barisan belakang! ^_^

~~~ pembebasan ~~~
burung merpati dilepaskan ke angkasa sebagai tanda usaha pembebasan Falastin

p/s: nak cepat, going for horseback riding this evening! yay! nnt sambung...
*** continuation ***
"O ye who believe! If ye will aid (in the cause of) God, He will aid you, and plant your feet firmly"
- Muhammad:7-
We reached home at 2:30 in the morning. The nine of us cramped into my big room and soon fell asleep. Subhanallah! I really enjoyed it when I get to invite them overnight ^_^ even though we didn't really chatted or hang around. Everyone was exhausted.
We had good sahur the next morning. Thanks to Kak Seh for preparing Nasi Goreng Sedap. Siap siap siap... Nak balik UIA PJ, Kak Hamnah hantar...
.
But got stuck in peanut butter (read again: it's jam - traffic jam)... I was suppose to have Physics class at 8:30! At 9, I texted my classmate and alhamdulillah, she told me that our lecturer was on leave that morning. So, ALHAMDULILLAH! Takde rugi class that morning!
BUT, I was also reminded that I have a programming quiz at 10. I immediately opened my book, but my brain panicked and couln't focus.
.
Attended the quiz 10 minutes late, because I didnt realise there was a small notice on the lab window that tells us the venue of the class was changed to somewhere else...
But the quiz, alhamdulillah, it wasn't THAT hard. I pray that I can get full marks for that, and guys, please pray for me too. I really didn't remember bout it so I didn't prepare anything.
.
Pengajaran:
1. Bersungguh-sungguh dan ikhlaslah dalam melakukan sesuatu amal,
2. Rajin-rajinkan diri berkongsi apa yang kita ada dengan orang lain, dan ringankan tulang seringan-ringan yang boleh, dan
3. Jangan lupakan tanggungjawab sebagai seorang pelajar walaupun ada banyak fokus lain dalam perjuangan kehidupan.
.
That's basically it. Ilalliqa'...

No comments: