Saturday, January 20, 2007

Gambatte ne!

Mid-sem exam utk Computer Programming, Statics & UNGS dah lepas. Juga quiz Electric Circuits dan quiz Engineering Drawing bab geometric construction & multiviews.

Saya screwed up paper Statics saya dengan menyampahnya, sebab satu-soalan-25-markah tu sangat senang sebenarnya tapi otak saya tak dapat berfungsi dengan baik! Kalau ikutkan hati saya memang nak menangis dalam exam hall tu jugak! Sebab saya dah belajar dengan sangat tekun dan macam nak dekat jadi orang gila,,, lawan jugak sakit kepala semata-mata untuk exam Statics! Tapi saya tunggu bila sampai bilik. Alhamdulillah saya punya kawan-kawan yang sudi untuk tolong saya bangun semula... Jazakumullahu khairan kathira! May Allah bless you!!!

Hmm... Saya juga telah menolak 4 markah dari markah keseluruhan subject Electric Circuits kerana saya langsung tidak dapat jawab quiz yang cover chapter 3 title nodes & meshes itu. Tak faham soalan pun.. eh bukan, tak faham circuit yang soalan tu bagi. Tapi saya dah belajar dan prepare untuk EC ni...

Saya juga dah submit assignment Statics dan Calculus pada masanya, walaupun saya tak dapat nafikan saya tak buat assignment-assignment tu sendiri. Saya tak tiru. Saya bahagi dengan Najmi. Saya buat odd numbers, dia buat even. Lepas tu bincang. Sebab tak cukup masa!!!

Semalam, lepas habis exam, saya jalan balik ke bilik sorang-sorang. Mengantuk, sebab dua minggu tidur pukul 3-4 pagi, dan sakit kepala yang teramat sangat. Saya hampir jatuh dalam longkang besar sebab saya jalan tak lurus ke depan tapi senget ke kanan. Entah, mata saya bukak je rasanya. Otak melayang kot. Tapi alhamdulillah Allah jauhkan saya dari malepetaka yang sangat menggerunkan itu. Hehehe... Ah! Saya harap saya tak screw up exam UNGS. Bak kata Mujahid, goreng habis, tapi harap tak hangit...
Huhuhu...

Cuti ni, selain merehatkan diri, jangan lupa:
1. EAT MY SUPPLEMENTS RELIGIOUSLY
2. Siapkan homework drawing - 3 pictures of sectional views
3. Tolong mangsa banjir kat Johor
4. Siapkan assignment Calculus & Computer Programming
5. Belajar utk mid-sem exam Electric Circuits, Calculus & Engineering Drawing.
6. Buat case-study untuk BM and 2 assignments for UNGS.
7. Alumni Recharge Programme & AGM

Ya Allah... Grant me the best of what I deserve to get... You know what's the best for me, so please guide my path... For this path I'm walking on is the only path to get to You...

3 comments:

-[[dyba]]- said...

nela!!sorry..akhir2 ni kurang stable..tak terkejut awk plak.insyaAllah pasni kte kejut ek. ;-)

btw,sem ni awk amek EC, calc ek. EC tu kn, nk tanak,kne master gak sbb pasni, sume subjek akan bgantung pd subjek tu.huwaa.kte sgt xske EC dluh.tp lelame, bile aplikasikn dlm subjek len,br la jatuh sayang cintun~huh

pape pun, gud luck! smg Allah permudahkan.
'
pss..lame sudah xjenguk blog awak! mish u!

Nihlah Johari said...

hehehe.. thanks! eh, ec gune bnyk??? bukan calculus ke patut gune bnyk?? huhu....
berusaha berusaha!!

-[[dyba]]- said...

huhu..EC mlibatkn byk subjek.. huhu..tatau a klu kt uia len..calculus tak bape sgt..differential eqn blh tahan a..ade gak letrik2 nih kt subjek tu..plus engine maths.. huwaaa..tensen stdy~lusa ade test.do'akan!