Tuesday, March 31, 2009

exam! study!!!

uh-uhh..
bila dekat dengan exam, tu lah masa nak online YM secara 'visible' dan update blog. haha. sebabnya: dah takde kelas, lepak dekat rumah.

fuh, sem ni sungguh memenatkan! pertama kali catat sejarah dalam kehidupan sendiri, satu sem amik 19 credit hour. exceed working load utk orang average macam saya, tak berapa rajin nak study. mula kelas jam 8.30 pagi, habis jam 7.30 malam, but of course ada gap sejam atau sejam setengah antara dua kelas.

final exam ni pulak, alhamdulillah tak berderet paper... TAPI, ada satu hari yg ada 2 paper!! DS & DSP.. huwaaa... yg teruknye, both subject itu masa midterm exam haritu pun satu hari jugak, and i screwed up pretty bad.. *** cries *** T___T
actually, we could have appealed from A&R to change the date for the finals, but both lecturers were not that supportive.. ** cries again ** they said "two papers a day is okay, as long as they don't clash." ugh!!

CS pulak, cerita sedihnya, pertama kali dalam sejarah hidup saya lagi, saya tak dapat attend exam kerana diserang migraine lagi.. selalunya teruk-teruk pun boleh paksa diri pegi exam lagi, tapi disebabkan tak ready langsung + makan ubat migraine called Cafergot pun tak jalan, i decided not to sit for the midterm exam, with an mc of course... two days later i had the exam replacement, only studied the night before. and i flipped. ** cries!! ** T__T

so, nak tak nak, here's my final exam schedule:

7th April : Computer Architecture & Design
10th April : Control Systems
13th April : Data Structure & Algorithm Design + Digital Signal Processing
15th April : Differential Equations & Linear Algebra
17th April : Discrete Mathematics

hmm.. kepada suami tercinta~ hehee.. selamat menempuh final exam ^__^ jom blaja rajin-rajin!

yosh! gambatte kudasai, ne! ma`at taufiq wan najah!

3 comments:

Alang Atie said...

goOd luCk in ur exam kak nela!!
chayok3!!!gambate!!hehe......

takotnye tgk name2 subjek tu...algebra???werghh..hehehaha..

all d best!
jOm3!!blaja rajin2..huhu
bittaufiq wannajah!!

Khadijah Rahman said...

kenapa yang ditakutkan itu algebra? jangan la. cuz im taking that subject too.

me? my exam memula tak berderet 5, 7, 9 tapi last 3 bederet. 14, 15, 16. n belum habis wat revision. haha

nela, all d best to u, me n other student

WF:ciktim said...

senyum utk orang nak exam..
exam is a piece of cake `_-