Tuesday, March 31, 2009

exam! study!!!

uh-uhh..
bila dekat dengan exam, tu lah masa nak online YM secara 'visible' dan update blog. haha. sebabnya: dah takde kelas, lepak dekat rumah.

fuh, sem ni sungguh memenatkan! pertama kali catat sejarah dalam kehidupan sendiri, satu sem amik 19 credit hour. exceed working load utk orang average macam saya, tak berapa rajin nak study. mula kelas jam 8.30 pagi, habis jam 7.30 malam, but of course ada gap sejam atau sejam setengah antara dua kelas.

final exam ni pulak, alhamdulillah tak berderet paper... TAPI, ada satu hari yg ada 2 paper!! DS & DSP.. huwaaa... yg teruknye, both subject itu masa midterm exam haritu pun satu hari jugak, and i screwed up pretty bad.. *** cries *** T___T
actually, we could have appealed from A&R to change the date for the finals, but both lecturers were not that supportive.. ** cries again ** they said "two papers a day is okay, as long as they don't clash." ugh!!

CS pulak, cerita sedihnya, pertama kali dalam sejarah hidup saya lagi, saya tak dapat attend exam kerana diserang migraine lagi.. selalunya teruk-teruk pun boleh paksa diri pegi exam lagi, tapi disebabkan tak ready langsung + makan ubat migraine called Cafergot pun tak jalan, i decided not to sit for the midterm exam, with an mc of course... two days later i had the exam replacement, only studied the night before. and i flipped. ** cries!! ** T__T

so, nak tak nak, here's my final exam schedule:

7th April : Computer Architecture & Design
10th April : Control Systems
13th April : Data Structure & Algorithm Design + Digital Signal Processing
15th April : Differential Equations & Linear Algebra
17th April : Discrete Mathematics

hmm.. kepada suami tercinta~ hehee.. selamat menempuh final exam ^__^ jom blaja rajin-rajin!

yosh! gambatte kudasai, ne! ma`at taufiq wan najah!

Monday, March 30, 2009

picnic with my usrah-mates

hihi.. nampaknye adik beradik yg lain belum update blog pasal rehlah haritu kecuali cik timie yg menyambung entri sedih percumanye yg lepas.. **huhu gomenne timie, i really didn't realize my mistake!**

alhamdulillah, AKHIRNYA, setelah merancang dari tahun lepas atau beberapa tahun lepas lagi tapi asyik tak jadi, pada 28 Mac 2009 my beloved usrah-mates and i went for a picnic ^__^ patutnya nak pegi laut & overnight, tapi disebabkan final exam yg sangat dekat - ade yg ade paper 1st April! - kami membuat keputusan utk mandi sungai & BBQ separuh hari je..

nevertheless, it was truly a memorable experience!! subhanallah!!

bbq ayam, sausage & kentang bakar nyum nyum!~
tapi nampak cam hangus je tu... ^^,

Asma` & Yusra antara yg paling awal
terjun ke dalam sungai selepas Cik Timie~

cool and refreshing!!!

bergambar bersama souvenir rehlah:
lukisan character masing-masing oleh Yasashi Yusra ^__^
semua orang jadi ayu dlm lukisan LOL XD

*hehe mesti Asma` bising nnt gambar dye takde dlm ni sbb jadi photographer*

rantai ukhuwwah yg diikat dengan kasih sayang, usik-mengusik
dan ketaatan kepada ameerah k-uia hehe


pics taken by me, Asma` and Timie ^__^
tapi ade label iN junior photography saje je takpe kan?

Friday, March 13, 2009

having fun @ batu pahat~

actually these pics was taken in january, but i just managed to get my hands on them even though my roommate has them all the time =P

feeding the goat

it's fun! but you can feel its warm saliva.. eww~~ O__o"

playing catch and throw!
LOL.. it must have been a hard time for the goose and ducks and chickens to run away from us =P