Thursday, July 26, 2007

dicampak ke sana ke sini.........?

Kamu pernah kena campak?

Dari satu tempat yang jarum masanya bergerak lambat
juga melambatkan segala yang berada di dalam tempat itu...
Ke satu lagi tempat yang jarum masanya bergerak laju
sangat laju sehingga banyak yang ketinggalan...
Dan kemudian ke satu lagi tempat
yang kamu belum lagi tahu rentak masanya...

Kalaulah dibandingkan dengan amal jama'ie yang mana kamu nampak segala hikmah dalam 'dihantar' ke sana sini atau 'diarah' membuat itu dan ini, yang mana kalau kamu tidak nampak dengan jelas hikmahnya pun, kamu buat-buat seperti nampak kerana kamu percaya dengan jiwa-jiwa di sekeliling kamu...

Tapi situasi ini sangat memenatkan dan mengikis tembok kesabaran. Dari satu kelas Calculus yang terlalu ramai student, berpindah ke lagi satu kelas yang juga sgt ramai student, dan kini lagi satu kelas yang belum tahu berapa ramai student.
Yang membencikan ialah penolakan dari satu section ke satu section ini menyebabkan saya ketinggalan (yang sangat drastik) dalam pembelajaran. Section baru dah masuk Assignment 3 dan Quiz 1, padahal section lama saya baru submit Assignment 1 dan belum lagi ada Assignment baru ataupun Quiz!
Dan akibat kedua ialah jadual kelas saya tidak teratur. Esok adalah hari akhir utk minggu ketiga semester ini, dan saya belum pasti sama ada saya perlu mengorbankan satu jam yang tidak strategik pada hari Jumaat.
It will all depend on the tutor(s)...
Dan semestinya rezeki itu semuanya dari Allah...

Bersyukurlah, sekurang-kurangnya masih boleh belajar dalam menghadapi administrative problem ni... bukannye masalah-masalah yg lebih besar...

Sekarang,
saya hanya mampu berdoa dan berharap
semoga lecturer baru ni adalah yg paling baik buat saya belajar Calculus II
dan tutorial class yg saya dapat adalah yg paling baik dan sesuai dalam weekly schedule saya...

semoga dikurniakan
kesabaran yang panjang...
hati yang tenang...
masa yang berkualiti...
dan akal yg sangat bagus utk pick-up everything yg ketinggalan...

huhu...
FAITING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Saturday, July 21, 2007

from Zero to HERO ^__^ nsyaAllah!

Hmm...

I know you guys would believe me if I say: "I just came back from a Public Speaking training!"

But I don't know if you guys would believe me when I say: "It's my third time doing Public Speaking in my whole 19+ years of life".

I still clearly remember my first time holding a microphone in front of 150 schoolmates & teachers when I was 13, to give a 10-minute tazkirah during assembly in IIC (Integrated Islamic College), as a school prefect. I was so nervous that the boys in the front row could see both of hands shaking so badly!

and I still remember giving my second public speech somewhere in March 2007, talking about Palestine, to around 50 of fellow engineering friends during Halaqah (IIUM compulsory course with 0.5 credit!). I was very nervous but I didn't do so bad because I had slides to assist me. And that I can say that I was quite well prepared..

and today, I only had 5 audience! it was a training, and i still didn't perform very well.. (hrm, but not VERY bad for a third-timer, they say)... -__-"


I would say that all these years I've been trained to speak in front of people with confidence- from being a school prefect when I was 10-16, TaeKwon-Do instructor 14-16, co-/naqibah for usrah 16-now, the Adni Alumni Vice-President 16-19, etc etc... but I personally think that those situations are completely different with the time you when have to stand in front, control your movements to the very detail, and only have a piece of paper to assist you in your speech!
which brings to my mind --> learning horseback riding is more complex but much more exciting!

I never liked public speaking. My Mom had always wanted to send me to professional public speaking courses but I resisted with so many excuses!
But on 20th July 2007, with strong influence from my beloved brothers & sisters fi sabiilillah, I convinced myself that despite how much I hate public speaking, it is actually not just good for me, but will also benefit people nsyaAllah.
but somehow I still don't like the idea of standing in front of a big crowd... not because of the nervousness but because of the attention I will get... hmm... so, I will train myself to pick up oratory skills, and see if my heart will get along well... Hahaha...

of course, prayers is the best 'tool'...

as Allah stressed in Surah al-Baqarah:


" Fighting is prescribed for you, and you dislike it.
But it is possible that you dislike a thing which is good for you,
and that you love a thing which is bad for you.
But Allah Knows Best, and you know not."

I really hope and pray that whatever oratory skills I shall learn & pick up in the future will not only be for the sake of the theory & the skills, but for the betterment of the ummah as a whole...

nsyaAllah...
pray for me ya everyone ^__^

credits to Kak MJ, akh Awang Armadajaya, Radziq, Auzan, Amirul, Hussaini, Zulhilmi, Dhany & Fadhli for everything they've done!

Allahu Akbar!
Allahu Akbar!
Allahu Akbar!


NJ,
Learning to Walk,
Learning to Talk

Wednesday, July 18, 2007

terus bergerak!!



p/s: Sekadar melepaskan geram tak puas cuti sekolah hari tu... hmm... Tapi perlu terus melangkah ke hadapan! Faiting!!! ^__^

Sunday, July 15, 2007

TKD Tournament

TaeKwon-Do Tournament
14-15 July 2007
Gombak, Selangor
.
~ 2nd Dan Black Belts in Action ~
Demonstration
.
Performing Ge Baek

Semi-final : Free Sparring (Open)

Final : Free Sparring Open

Selangor Champions

3rd Place ^__^ Team Pattern



A short entry insyaAllah...
Since there were only 2 female black belts during the tournament, me and little Alwan, we didn't get to fight or compete... Decided during the very last minute to form a 5-(man) team for Team Pattern, and got Bronze (which is also the last placing since only 3 teams participated~ ha-ha-!)
hmm...
I really miss those days I represented Selangor
in 2001 to 2005
Really trained and fight for a/few medals...
But I have something more important to focus on...
Yes, more important things in this life...
But I shall never forget:

al-aql as-saliim fi il-jism as-saliim
a healthy mind is in a healthy body

Tuesday, July 03, 2007

The Beautiful Rajab ^__^

keyTHE MONTH OF REJAB IS NEAR!!!


16th July 2007 = 1st Rajab 1428


That means,
it'll then be about 90 more days to


Ibadah Festival!!!
that is the


blessed month of Ramadhan!!!
and,
it's the starting of


Fast to Fund Campaign!!!
RM 100 for Palestine


1. download Poster >>> NOW!
2. right click at the Picture and "Save As"
3. print & distribute to your friends n families!



Setiap peserta digalakkan berpuasa pada setiap Isnin & Khamis sepanjang bulan Rejab dan Sya'ban, dan berpuasa wajib sepanjang bulan Ramadhan.

Derma sebanyak RM 100 yang disasar dari kalangan peserta melalui kempen ini adalah dikira berdasarkan jumlah ringgit daripada makan yang dijimatkan pada setiap hari berpuasa tersebut dan digunakan untuk tujuan derma ini.

Puasa Isnin & Khamis
sepanjang bulan Rejab & Sya’ban
16 hari x RM 2.50 sehari = RM 40

Puasa sepanjang bulan Ramadhan
30 hari x RM 2 sehari = RM 60

Jumlah keseluruhan terkumpul
RM 40 + RM 60 = RM 100

the cute MONEY POUCH should be available soon, nsyaAllah
cost of pouch will be updated a.s.a.p.

LET'S FAST TO FUND
for our Muslim brothers in Palestine!

Don't Waste The Opportunity!




Register now!

hmm........

Hmm...

In the Name of Allah, The Most Gracious, The Most Merciful...

sakit kepala yg sangat membosankan~~~

...
feel like sleeping the whole day
but my body n HEAD is tired of sleeping a lot...!!!
feel like doing some work on my laptop or reading
but my eyes get strained so quickly
my forehead throb n neck numb...


i need to exercise... i need to sweat...

uhh...
ya Allah...
please grant me patience...
please grant me strength...


hmm...
RESULT KELUAR ESOK!!!

http://itdportal.iiu.edu.my/student/Resultslip.html

sgt nervous..............
hmm....